Els aperitius, a vegades són els grans oblidats de la cuina, se’ls dóna
menys importància que els plats principals o que els entrants i queden en un
segon lloc. Però no hauria de ser així, si no tot el contrari, ja que els
aperitius tenen una funció important respecte al comensal, treure-li el cuquet
de la gana, i fer-li més amena l’espera pels plats que vindran.
Així doncs, creiem que mai s’ha de descuidar un aperitiu i que sempre se li
ha de donar el valor que mereix. Això no vol dir que un aperitiu ben fet i
presentat hagi de ser necessàriament complicat de realitzar, ans el contrari! A
continuació us presentem un parell d’aperitius ben fàcils i originals!
PIRULETA DE PARMESÀ
- Formatge parmesà
- Espaguetis
- Pipes pelades
Preparació:
Primerament, ratllem el formatge
parmesà i el posem, donant-li forma rodona, damunt el paper de forn. En la
nostra recepta hi posem unes pipes pelades; però si es vol s'hi pot posar
nous, festucs, panses... i sinó no cal posar-hi res!
Preescalfem el forn a 200 graus,
i abans d'introduir-hi la safata hi posem un espagueti, el qual farà de bastó
per la piruleta. Ho deixem coure durant 4 minuts i ho retirem del forn. El
posem a refredar en un lloc fresc i, sobretot, sec i ja estarà.
La manera
en que nosaltres ho servim en el nostre restaurant és en una copa de llegums
seques, però de moltes maneres diferents i amb varis tipus de recipients. Imaginació
al poder!
CUCURUTXO DE BRANDADA DE
BACALLÀ
Ingredients:
- 70 grams de bacallà dessalat
- 120 grams de patata
- 1 ceba mitjana
- 15 cl. de nata líquida per
cuinar
- 10 cl. d'oli d'oliva
- Sèsam i pebre dolç (per
decorar)
- Cucurutxos petits
- Sal i pebre negre
Preparació:
El primer pas es posar a bullir
la patata amb la ceba i passats 7 minuts introduir el bacallà. Quan la patata
ja estigui feta (per saber-ho hi passem un escuradents i quan la travessi sense
problemes aquell serà el moment) ja podem parar el foc.
La brandada la podem fer de
2 maneres; una és ajudant-nos amb un instrument de cuina elèctric i l'altra
manual. Nosaltres ho fem manualment, així que serà la versió que us explicarem.
En un recipient aixafem amb una
forquilla la patata, la ceba i el bacallà. De tant en tant hi anem introduint
la nata i l'oli. D'aquesta manera anem fent fins que ens quedi la textura que
nosaltres vulguem; per això no és molt rigorós posar les quantitats
d'oli i nata, sinó que va al gust del consumidor.
Quan
tenim l'emulsió feta, només faltarà rectificar de sal i pebre.
La manera que nosaltres la servim
és en un mini-cucurutxo i ho amanim amb pebre vermell dolç, sèsam i unes
gotetes d’oli d’oliva. Per tal de que s'aguanti posem en un vas sal grossa i orenga,
i finalment hi clavem els cucurutxos.
Una vegada més us animem a provar
aquestes senzilles receptes, i d’aquesta manera fer un bon homenatge als
aperitius!
Bon profit!! I fins la propera!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada