dijous, 18 de febrer del 2016

APERITIUS

Els aperitius, a vegades són els grans oblidats de la cuina, se’ls dóna menys importància que els plats principals o que els entrants i queden en un segon lloc. Però no hauria de ser així, si no tot el contrari, ja que els aperitius tenen una funció important respecte al comensal, treure-li el cuquet de la gana, i fer-li més amena l’espera pels plats que vindran.


Així doncs, creiem que mai s’ha de descuidar un aperitiu i que sempre se li ha de donar el valor que mereix. Això no vol dir que un aperitiu ben fet i presentat hagi de ser necessàriament complicat de realitzar, ans el contrari! A continuació us presentem un parell d’aperitius ben fàcils i originals! 



PIRULETA DE PARMESÀ
  
Ingredients:

- Formatge parmesà    
- Espaguetis
- Pipes pelades
                                                                                                                          
Preparació:

Primerament, ratllem el formatge parmesà i el posem, donant-li forma rodona, damunt el paper de forn. En la nostra recepta hi posem unes pipes pelades; però si es vol s'hi pot posar nous, festucs, panses... i sinó no cal posar-hi res!



Preescalfem el forn a 200 graus, i abans d'introduir-hi la safata hi posem un espagueti, el qual farà de bastó per la piruleta. Ho deixem coure durant 4 minuts i ho retirem del forn. El posem a refredar en un lloc fresc i, sobretot, sec i ja estarà.
La manera en que nosaltres ho servim en el nostre restaurant és en una copa de llegums seques, però de moltes maneres diferents i amb varis tipus de recipients. Imaginació al poder!






















CUCURUTXO DE BRANDADA DE BACALLÀ



Ingredients:

- 70 grams de bacallà dessalat                  
- 120 grams de patata
- 1 ceba mitjana
- 15 cl. de nata líquida per cuinar
- 10 cl. d'oli d'oliva
- Sèsam i pebre dolç (per decorar)
- Cucurutxos petits
- Sal i pebre negre


 Preparació:

El primer pas es posar a bullir la patata amb la ceba i passats 7 minuts introduir el bacallà. Quan la patata ja estigui feta (per saber-ho hi passem un escuradents i quan la travessi sense problemes aquell serà el moment) ja podem parar el foc.

La brandada la podem fer de 2 maneres; una és ajudant-nos amb un instrument de cuina elèctric i l'altra manual. Nosaltres ho fem manualment, així que serà la versió que us explicarem.

En un recipient aixafem amb una forquilla la patata, la ceba i el bacallà. De tant en tant hi anem introduint la nata i l'oli. D'aquesta manera anem fent fins que ens quedi la textura que nosaltres vulguem; per això no és molt rigorós posar les quantitats d'oli i nata, sinó que va al gust del consumidor.

Quan tenim l'emulsió feta, només faltarà rectificar de sal i pebre.


La manera que nosaltres la servim és en un mini-cucurutxo i ho amanim amb pebre vermell dolç, sèsam i unes gotetes d’oli d’oliva. Per tal de que s'aguanti posem en un vas sal grossa i orenga, i finalment hi clavem els cucurutxos.


Una vegada més us animem a provar aquestes senzilles receptes, i d’aquesta manera fer un bon homenatge als aperitius!
Bon profit!! I fins la propera!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada