dimecres, 12 d’abril del 2017

RUTES PER LA SEGARRA

Arriba la setmana santa, comença a fer bon temps i s’ha d’aprofitar! És hora de sortir de casa i descobrir el nostre entorn. Com fer-ho? Cadascú amb el mitjà que més li agradi! A la Segarra, esplèndida en aquesta època de l’any, pots trobar-hi nombroses rutes per fer a peu, amb BTT o amb bicicleta de carretera. En aquesta ocasió, te’n proposem algunes que comencen, acaben o passen per Palouet.


SENDERISME

Palouet – Sant Pere de Murinyols

Es tracta d’una ruta circular amb sortida i arribada a Palouet, en la que es recorre 5,7 quilòmetres en un temps aproximat d’una hora i quinze minuts tot i que això, ja se sap, depèn de cadascú! La ruta, amb una dificultat tècnica moderada té un desnivell acumulat de 181 m.

L’ermita de Sant Pere de Murinyols, es tracta d’una capella situada al municipi de Torà, situada al cap del Tossal de Sant Pere des d'on presideix l'extensa zona de camps de conreu de la partida dels Empalous. Des de l’ermita doncs, es gaudeix d’unes vistes espectaculars que s’allarguen al sud i a l’est per les costes de Palou i Vicfred fins a Ivorra i els seus entorns; al nord, trobem la vall del Llobregós, sota les serres de l'Aguda i de Pinós, i a l'oest es contempla el conjunt de turons gipsosos típics del centre de la vall.



Val la pena doncs, fer aquesta ruta i arribar a aquest magnífic mirador i emplaçament que ens ofereix la comarca.





La ruta del Molí del Cava

Aquesta ruta, de dificultat tècnica fàcil i un recorregut 7,34 quilòmetres, comença al punt quilomètric 6,5 de la carretera LV 3113 que va de Guissona a Solsona, trenquem a l’esquerra de la carretera una vegada passat el pont del Riu Llobregós en direcció Solsona, recorrem uns 500m per camí fins arribar a la masia en ruïnes del Mas del Sot. Aquí trobem dos plafons que ens informen, per una banda de les rutes  per l’EIN i per altra, de la fauna, geologia i vegetació de la zona.


La ruta del Molí del Cava, és espectacular, ja que durant el trajecte ens trobem amb múltiples elements arquitectònics: cabanes de volta, masies i masos, un petit pont medieval d’arquitectura popular que salva un aragall i, com no, el Molí del Cava, que es un antic molí fariner i que dóna nom a la ruta. També trobem elements naturals que conformen un paisatge insòlit: petits boscos de roures, turons guixencs, el riu Llobregós, la riera de Massoteres i un dels xops més grans de Catalunya, no per la seva alçada sinó per la seva amplitud.
La ruta, comença i acaba a l’esmentat Mas del Sot i, tot i que no passa per Palouet hi cau ben a prop.







Caminada popular de Palouet

En aquesta ruta, molt fàcil en quant a dificultat tècnica, es tracta de donar un tomb, i descobrir els voltants del poble de Palouet, tot arribant fins a la bassa. Es tracta d’una ruta circular, amb sortida i arribada a Palouet. Apta per a tots els públics ja que té un recorregut curtet (2,59 quilòmetres), i amb un desnivell de tant sols 40 m. Durant la ruta, passarem per la bassa de Palouet, una mantell d’aigua impressionant, un autèntic oasis a la Segarra, en el mateix indret trobarem una pantalla d’avistament d’aus, on podrem gaudir en silenci la presència d’ànecs  i que algun altra Bernat Pescaire vingut segurament de la Vall del Segre. La millor hora és cap a la tarda-vespre.







BTT

Amb BTT, us proposem una ruta circular que surt i acaba des del mateix poble de Palouet. Té una dificultat tècnica moderada i un recorregut total de 46,86 quilòmetres. Així doncs, disposa d’una llargada considerable que, encara que això depèn molt de cadascú, podem tardar unes 6 hores i 45 minuts en realitzar-la. El desnivell acumulat és de 696 m. Es tracta d’una ruta variada, que combina pista, corriols i alguna trialera, i en la que cal anar preparats degut, més que a la seva dificultat, a la seva durada.



En aquest cas, us deixem la referència de la ruta, realitzada i publicada per un client de l’Hostal i el Restaurant, que durant la seva estada a la Segarra, va decidir descobrir-la a través de la bicicleta BTT.




BICICLETA DE CARRETERA

Per últim, pels amants de la bicicleta de carretera, proposem una ruta que, tot i sortir i acabar a Guissona, si es desitja, al tractar-se d’una ruta circular, també es pot iniciar i finalitzar a Palouet, ja que la ruta hi passa.
La ruta presentada, es considerada de dificultat tècnica moderada. El recorregut total consta de 63,75 quilòmetres que, aproximadament, es recorren amb 3 hores i 20 minuts fent parades i gaudint del paisatge tranquil·lament, en total salven un desnivell acumulat de 839 m.
La ruta, que va fins a l’alta Segarra, discorre per carreteres secundàries que gaudeixen d’una important tranquil·litat. A més, és ideal per gaudir del paisatge i descobrir elements arquitectònics com són santuaris, castells, torres i ermites propis de la comarca. També altres elements com el call jueu de Torà,  l’antiga ciutat romana de Iesso a Guissona o el petit llogaret rural de l’Astort, entre Pujalt i Sant Guim de Freixenet.


Aquesta ruta amb bicicleta de muntanya és ideal per fer a la primavera i a la tardor, així que ara és el moment ideal per gaudir-la i descobrir els paisatges que ens brinda!




Us animem a fer alguna d’aquestes rutes, o de les moltes altres que es poden fer a la Segarra, ja que, com podeu veure n’hi ha per tots els gustos, aficions i nivells.
I una vegada feta la ruta, és moment per fer una parada i recompensar l’esforç amb un bon dinar i, si es vol, fins i tot una estona de relax a la piscina del mateix Restaurant Palouet!

Bona Setmana Santa a tothom!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada