dimecres, 7 de juny del 2017

CROQUETES DE CEPS I PEUS DE PORC

Les croquetes són un dels imprescindibles de la nostra gastronomia. Es poden prendre com a aperitiu, com a tapa, com a acompanyament o fins i tot com a plat principal, acompanyades, per exemple, d’una bona amanida.

Les bones croquetes, són cruixents per fora i suaus i fundents per dins i és important menjar-les recent fregides ja que perden força si es deixen reposar massa estona.

Dins de la gastronomia, les croquetes són moltes coses: en primer lloc, i tal com van néixer a la cuina popular, són un mitjà per tal d’aprofitar les restes de menjar i donar-los-hi sortida. També poden ser una manera d’emmascarar alguns aliments als més menuts o, simplement poden esdevenir un experiment de sabors i textures.


Seguint aquesta possibilitat d’experimentar amb la recepta, a Restaurant Palouet hem volgut agafar una croqueta més coneguda, com pot ser la de ceps, i donar-hi un toc original afegint-hi un ingredient menys comú com és el peu de porc. El resultat és el d’una croqueta fina, cruixent i saborosa, que agrada i sorprèn a tothom qui la prova.

A continuació, us en deixem la recepta.


Ingredients:
. 2 peus de porc
. 50 gr. de cep deshidratat
. 300 cl. de llet
. 60 gr. de farina
. 250 gr. de mantega
. Pa ratllat
. 1 ou
. 1 pastanaga
. 2 porro
. 1 fulla de llorer
. 5 alls


Preparació:

El primer que hem de fer, és posar a bullir els peus de porc durant 2 hores, juntament amb la pastanaga, el porro, la fulla de llorer i els alls.

Passades aquest parell d'hores podem començar a preparar les delicioses croquetes. Per començar, posem els ceps a hidratar. Mentrestant, anem desossant els peus de porc, i trinxant-los a trossets petits. Fet això escorrem els ceps, ja hidratats i en reservem l’aigua.
A continuació, agafem la mantega i la deixem desfer en una paella. Un cop la tinguem desfeta, hi introduïm els peus de porc trossejats i els ceps. Ho deixem enrossir i ho retirem.

Una vegada retirats els ceps i els peus de porc, quan ens quedi tant sols l’oli de la mantega, és el moment d’introduir-hi la farina. Amb el foc a baixa temperatura, sense deixar bullir l'oli, anem remenant la farina fent una roux (mescla de la mantega i la farina). Un cop estigui uniforme hi incorporem poc a poc la llet, juntament amb una part de l'aigua de bullir els peus de porc i l'aigua de deshidratar els ceps. Ho anem remenant i introduint el líquid fins que quedi la textura desitjada: una beixamel més aviat densa. Una vegada enllestida hi tornem a incorporar els ceps i els peus de porc.
Ja tenim la farsa de les croquetes feta. En aquest punt, només caldrà posar-la en un recipient i deixar-ho reposar a la nevera fins que quedi una massa compacta i uniforme.



Ja podem muntar les croquetes. Agafem la farsa i li fem la forma de croqueta, ja sigui amb dos culleres o amb les mans. En tres plats hi posem farina, ou batut i pa ratllat. Cada croqueta ha de passar primer per la farina, després la banyem amb ou i acte seguit l’arrebossem de pa ratllat. Les croquetes ja estan llestes!



Si volem fer la farsa i preparar i consumir les croquetes el mateix dia hem de donar-hi un cop de fred al congelador. Sinó es poden guardar a la nevera o també al congelador.

Us animem a provar aquestes croquetes, ja que queden veritablement delicioses!

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada