Avui al blog us
presentem dues de les receptes que vàrem oferir la setmana passada al maridatge
de cerveses Roi de Bermell, en què es va proposar un plat elaborat per cadascuna
de les seves 3 cerveses. Les cerveses Bermell, són completament artesanes, amb
un perfil propi què és donat sobretot a les matèries primeres amb les que estan
elaborades, especialment l’aigua que s’utilitza, que és, des d’un bon inici del
poble d’Espot (Pallars Sobirà), de la font de Riufredo. El menú maridatge va
constar de quatre plats, dos dels quals us presentem a continuació.
APERITIU: TATAKI DE
TONYINA AMB GELÉE DE CERVESA BERMELL "ESCRITA" I FLOCS DE CIVADA
ESPECIADA
. Tonyina fresca
. Gelatina neutra
en làmines
. Cervesa Bermell "escrita"
. Salsa soja
. Mel
. Flocs de civada
. Pebre vermel
(picant i dolç)
. Curry
. Sal d'escames
. Oli d'oliva
Preparació:
Comencem fent la gelatina en que deixem les làmines en
remull durant 10 minuts en aigua a temperatura ambient. Mentrestant, en una
cassoleta posem la cervesa i també la mel i la soja, la proporció serà de 1/10
de mel i soja per la cervesa. Un cop tenim la barreja feta la posem a escalfar
sense que arribi a ebullició; llavors hi afegim la gelatina neutra, la
quantitat per tal de què gelifiqui dependrà de la marca (normalment ja està
indicat en l’envàs). Un cop hem posat la gelatina remenem fins que dissolgui,
aleshores l’introduïm en un recipient i la posem a la nevera.
Continuem fent els flocs de civada. És molt senzill:
dipositem els flocs en un recipient i afegim les espècies al nostre gust, també
una mica de sal i al moment de servir una mica d'oli per ajudar a que les
espècies s’impregnin als flocs.
Per últim doncs, ja només ens falta coure la tonyina. En el nostre cas l'hem fet a
tires i l'hem cuit 10 segons per cadascun dels quatre costats.
Ja estem en
disposició de muntar el plat. Primerament tallem les tires de tonyina en
medallons d’un centímetre aproximadament, amb una escama de sal cadascuna, la gelatina
la posem a quadradets i per últim hi afegim una pluja fina de flocs de civada.
El
tataki de tonyina anava acompanyat d’un còctel de cervesa, que també us
presentem a continuació.
Ingredients per el còctel:
. Cervesa Bermell (escrita)
. Suc de taronja
. Suc de llima
. Sucre moreno
. Maduixes
Preparació:
Per fer el còctel
primer posem les copes de cava a la nevera. Mentre s'estan refredant exprimim
els sucs de taronja i de llima, també tallem les maduixes a dauets petits.
Omplim la copa de
cava amb cervesa a un 60% més o menys. En un recipient a part posem 3 culleres
soperes de suc de taronja, una de llima i una cullereta de postres de sucre
moreno i ho remenem.
Quan estigui ben remenat ho introduïm a la
copa de cava amb la cervesa i finalment hi afegim una els trocets de maduixa.
Ja està llest per servir!!
PRIMER: MUSCLOS A LA CERVESA
"CREU DE L'EIXOL"
Ingredients:
. 1 kg. de musclos
. 3/4 botella
"creu de l'eixol"
. 3 fulles de
llorer
. 1/2 llimona
. 4 alls
Preparació:
Netegem els musclos
i un cop nets els posem en una olla, juntament amb les fulles de llorer, la
llimona a talls d'un centímetre, els alls lleugerament xafats i la cervesa.
Un cop estigui tot
dins encenem el foc a temperatura mitjana i, amb l'olla tapada, ho deixem coure
5 minuts a partir de que comenci a bullir.
Passat aquest
temps, ja es pot destapar i servir els musclos en un plat fondo i una mica del
mateix suquet que hagin fet.
Aquests musclos amb
una cervesa "Creu de l'Eixol" és una idea senzilla, fàcil i molt
bona! Anaven maridats, com no podia ser d’una altra manera, amb la mateixa
cervesa “Creu de l’Eixol”.
Esperem que ho proveu, que ja veieu que és ben
senzill! I sobretot que us animeu a maridar-ho amb la cervesa proposada de Roi
de Bermell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada