ESCABETX DE
TONYINA
En aquesta
ocasió al blog de Restaurant Palouet, us portem una recepta molt adequada per
l’època de l’any, ja que s’acostuma a menjar fresqueta i arriba el temps en que
aquest tipus de plats vénen de gust.
Es tracta d’un
escabetx de tonyina, un tipus de peix, el blau, que ens aporta unes propietats
nutricionals d’allò més recomanables; té una elevada quantitat de greix
insaturat i, per tant, beneficiós per la salut, amb un alt contingut d’àcids
grassos omega-3. És també font de proteïnes, vitamines i minerals. Per aquests
motius es recomana el consum de peix blau amb una freqüència aproximada de dues
vegades per setmana.
La tonyina és,
a més, un peix molt versàtil a la cuina, ja que es pot menjar de múltiples
maneres: crua o semicrua, en conserva, a la brasa, a la planxa... o com et
proposem, en escabetx.
Ingredients:
-
3 cebes mitjanes
-
2 pebrots vermells
-
2 pebrots verds
-
4 pastanagues
-
10 alls
-
Pebre negre en gra
-
Fulles de llorer
-
Timó
-
Romaní
-
2
peces de bitxo
-
Pebre vermell dolç
-
150
cl. d'oli suau
-
50
cl. de vinagre de vi
-
sal
Preparació:
El primer que
farem serà tallar la tonyina a daus mitjans, la salarem lleugerament i la
posarem a fregir amb l'oli en una cassola. Quan s’hagi daurat i hagi canviat el
seu color exterior, podrem retirar la tonyina del foc.
Seguidament,
fregirem a foc suau tota la verdura tallada també a daus d’una mida mitjana
(l'all es pot posar amb la pela). A mitja cocció s'hi podrà incorporar el timó,
el llorer, el romaní, el pebre en gra i el bitxo. Ho rectificarem de sal.
Un cop la
verdura estigui al “dente” hi
afegirem el vinagre. Esperarem que evapori una mica i ja podrem tornar a
incorporar la tonyina i també el pebre vermell al gust. En aquest moment ho
podrem tastar i, si convé acabarem de rectificar de sal.
El plat ja
estarà acabat, però la nostra recomanació és que serà molt millor si reposa
unes 24 hores. El podrem servir fred o tebi.
Cal tenir en
compte que de la nostra proposta de recepta se’n poden fer moltes variacions.
Així doncs, tant el tipus de peix com les verdures es poden modificar per unes
altres. El mateix passa amb les espècies o bé amb el tant per cent de vinagre
que s’hi posa. Això va a gust del consumidor!!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada