divendres, 15 de setembre del 2017

PASTÍS DE VERDURES I BACÓ

Avui us proposem una recepta ideal per qualsevol època de l’any, ja sigui estiu o hivern, ja que es pot consumir tant en fred com en calent.

És tot un clàssic de les receptes i a més resulta una manera ideal de menjar verdures, que acostuma a agradar a tothom.

Es tracta del pastís de verdures, una recepta molt senzilla de preparar i que, a més, es pot deixar feta amb antelació i igualment serà deliciós!



Ingredients (4 a 6 persones)
- 200 gr. de bacó
- 5 xampinyons
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1/2 carbassó
- 150 gr. de pèsols
- 10 ous
- 500 cl. de nata per cuinar
- Oli oliva suau
- Formatge ratllat
- Sal

Preparació:

El primer que farem serà tallar el bacó i les verdures en dauets petits i acte seguit posarem a fregir el bacó. Quan comenci a estar daurat hi afegirem les verdures i ho deixarem que es vagi fregint a temperatura mitja. Ho tastarem i ho rectificarem de sal.

Mentrestant, batrem els ous i la nata en un recipient, un cop estigui fet ja hi podrem introduir el bacó i les verdures. Deixant-ho tot ben remenat, que quedi ben impregnat de l'ou i la nata.



Agafarem una safata i la folrarem amb paper de forn. Introduirem la barreja que tenim a la safata i finalment posarem formatge ratllat per damunt.



Només faltarà enfornar-lo, per fer-ho pre-escalfarem el forn a 180 graus i introduirem la safata. El temps que necessitarà per tal de que es cogui pot variar segons la fondària de la safata, entre 40 a 55 minuts (podeu passar un escuradents i si quan el punxem no surten restes es que ja està cuit).

Tal com hem comentat, aquest pastís es pot menjar recent sortit del forn, deixar que quedi una mica més tebi o fred. Si hi voleu posar algun acompanyament ho deixem al vostre gust!



Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada