Les tapes, petits
platets ideals per compartir i que permeten fer tastets de diferents
elaboracions en un sol àpat. Si en els nostres dies el fet de menjar sovint
s’entrellaça amb el de socialitzar, amb les tapes aquests conceptes van
estretament lligats.
És un tipus de
plats que, encara que es consumeixen durant tot l’any, és ideal per els mesos
de bon temps, quan les tapes poden ser consumides entre amics, a l’aire lliure,
prenent també alguna cosa de beure per amenitzar-ho.
D’aquesta manera, a
Restaurant Palouet de Segarra, hem enllestit ja la carta de tapes que estarà
present al nostre establiment durant els mesos de primavera i estiu d’aquest
any. Un dels plats que s’hi presenta, combina dos ingredients principals, la barreja
de la qual sorprèn i no deixa indiferent: per una banda, la maduixa, un
producte de temporada de primavera. Per altra banda, el fuet ibèric, un embotit
molt nostrat i que agrada a grans i petits!
El resultat, un
tàrtar de fuet ibèric i maduixa, una tapa exquisida. En aquesta ocasió us n’hem
volgut presentar la recepta ja que, a més de ser un plat boníssim és senzill de
fer. Us animem a cuinar-la i a deixar bocabadats tots aquells que ho provin!
Ingredients:
. 75 gr. de fuet ibèric
. 3 maduixes mitjanes
. 1/2 ceba tendra
. 2 cullerades d'oli d'oliva suau
. 1 cullerada de mel
. suc de mitja llimona
. 1 culleradeta de sal
. 1/2 culleradeta de pebre blanc
. 5 gotes de tabasco
. 1 rovell d'ou
. julivert
. pa torrat
Preparació:
El primer pas per
tal de començar la recepta és pelar el fuet i tallar-lo a daus el més petits
possibles. Seguidament fem el mateix amb les maduixes i la ceba, ho pelem tot i
ho tallem ben petit.
Una vegada ho tenim
tot ben tallat ho posem en un bol i hi afegim la mel, l’oli d’oliva suau, el
suc de la mitja llimona, la sal i el pebre, el tabasco, el julivert i el rovell
d’ou, que farà que el nostre tàrtar lligui. Ho remenem enèrgicament. Un cop
estiguin tots els ingredients ben integrats, només quedarà deixar-ho macerar durant
aproximadament 10 minuts.
Passat aquest
temps, posem tota la barreja en un colador, deixant un recipient sota.
D'aquesta manera traurem els líquids que ens complicarien l'emplatat, però
sense llençar-los.
Per emplatar
posarem la barreja en un motlle de la forma que més us agradi, i per damunt hi podrem afegir els líquids que
han sortit del colador.
El pa torrat el
podem posar com a guarnició o en un plat a part.
Esperem que us hagi
agradat i que us atreviu a provar-lo! El resultat de ben segur que us
sorprendrà molt positivament!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada