dimarts, 29 d’octubre del 2019

RUTA PELS CASTELLS DEL SIÓ: CULTURA, HISTÒRIA i GASTRONOMIA

PACK PER A GRUPS FAMILIARS O D'AMICS

Des de Restaurant Palouet oferim un pack per a  grups a partir de 25 persones. Es tracta de realitzar una visita pels castells del Sió de la Segarra envoltats planures amb ondulacions suaus i petits turons que configuren aquest preciós paisatge medieval intacte. La visita comença amb la rebuda a l’interior al Castell de Concabella on es podrà descobrir tots els espais, després es visita amb una guia l’espectacular Castell de Pallargues i, tot seguit, per l’exterior es visita els castells de Ratera, l’Aranyó i Montcortès, finalitzem el migdia amb un bon dinar al Restaurant Palouet de Segarra.


















Castell de Concabella

Dins el Castell de Concabella podreu visitar el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió on s’explica de forma molt gràfica que van significar els castells de frontera al segle XI al llarg del riu Sió. També dins el mateix castell podrem visitar l’Espai Manuel de Pedrolo com un dels màxims exponents de la literatura catalana, l’Espai Secans de Ponent i finalment visita a la torre medieval superior del castell.



















Castell de Pallargues

 Al Castell de Pallargues amb orígens al segle XI hi podreu visitar un autèntic castell medieval, amb una sala gòtica espectacular, la presó, la masmorra, la cuina, el celler i molt més.

 I tot seguit visita exterior als castells de Ratera, l’Aranyó i Montcortès dins el mateix terme municipal de Plans de Sió a La Segarra.













Castell de Ratera

Ratera és un antic castell amb molí hidràulic enclavat a la vora del riu Sió, durant segles va moldre el blat dels pagesos de la zona. Tota una enginyeria hidràulica per aprofitar la força de l’aigua del riu Sió mitjançant una gran bassa.














Castell de l'Aranyó


L’Aranyó és un castell amb orígens al segle XI ubicat dalt d’un turó domina el territori cap a Ponent. Poble d’on era fill Manuel de Pedrolo, l’escriptor.



















Poble i castell de Montcortès



























Una de les torres del Castell de Montcortès

Montcortès és un dels castells més colossals de la Segarra, la seva estructura exterior és majestuosa i imposa al visitant quan hi passa pel costat.




















Vista de la sala gran de Restaurant Palouet

Finalment podreu gaudir d’un bon àpat gastronòmic a Restaurant Palouet de Segarra, una antiga casa pairal, d’orígens medievals, que ofereix el servei d’hostal i restaurant, amb una cuina creativa però de Km 0. Ubicat al petit poble de Palouet, terme municipal de Massoteres (La Segarra)


Preus per a un grup mínim de 25 persones:
22 € / persona en dies laborables.
28 € / persona en caps de setmana o festius.

Preus per a grups més petits entre 4 i 25 persones:
Consultar a contacte i reserves per estudiar possibilitats.

Contacte i reserves:
INFORMACIÓ I RESERVES:
CASTELL DE CONCABELLA
C/ de la Font, s/n
25211 - Concabella (Lleida)
Telf. 973 554 151
(horari d'atenció: dissabtes
i diumenges de 10 a 14 hores)
info@castelldeconcabella.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada