dimecres, 13 d’abril del 2016

POSTRES AMB XOCOLATA

Per a molts, un dels moments més esperats d’un àpat, és quan arriba l’hora de les postres! I hi ha alguna cosa millor que unes bones postres? Potser sí! Unes postres de xocolata!


La xocolata, en les seves diverses variants, agrada a tothom, i és que tal com va dir Benneville Strohecker, xocolater de professió, “la xocolata fa que tothom somrigui!”. És un fantàstic antídot contra la tristesa, un regal pel paladar, un dolç que no deixa indiferent a ningú!

A més, últimament estan sortint estudis que parlen sobre els beneficis d’aquest producte derivat de la planta del cacau. Sempre consumit amb moderació, és un aliment amb propietats molt saludables, si bé també és veritat que la xocolata negra, amb un major percentatge de cacau, és la que més beneficis aporta. És antioxidant, ajuda al sistema digestiu i cuida el cor, afavorint la circulació i la fluïdesa sanguínia.

Així doncs, què més es pot demanar? Boníssima i, consumida en la seva justa mesura, sana. La xocolata! Protagonista de les dues receptes que us presentem a continuació.


MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA AMB MELMELADA DE MADUIXES I POLS D'”OREO”

Ingredients (8 persones):

-          250 gr. de xocolata blanca
-          200 cl. de nata líquida
-          Sucre de vainilla: 1 cullereta de cafè
-          25 gr de sucre
-          3 clares d'ou
-          Un pot de melmelada de maduixa
-          8 galetes tipus “oreo”.


Preparació:

Per començar aquesta recepta desfem la xocolata blanca al bany maria. Mentrestant es desfà, muntem la nata per una banda i les clares per l'altra.

Quan ja ho tenim tot, ho anem barrejant, juntament amb els 2 tipus de sucres. Ho hem de fer suaument i amb moviments envoltants fins que quedi una massa uniforme. Un cop enllestit, ho guardem a la nevera durant un mínim de 3 hores.

Passat aquest temps, ja podem muntar les postres.  Primer posem la melmelada de maduixa en el fons del vas, després la mousse de xocolata (ens podem ajudar d'una mànega pastissera), i finalment esmicolem una mica les galetes i les posem al damunt.




















En aquest cas, hem optat per posar d'acompanyament la melmelada i les galetes “oreo”, però s'hi poden posar els condiments que us vinguin més de gust!!





















CREPS DE XOCOLATA, NATA I MADUIXES

 Ingredients:

-           1 litre de llet sencera
-          250 gr. de farina
-          8 ous
-          4 culleres soperes de sucre de vainilla
-          3 culleres soperes de sucre normal
-          Mitja rajola de xocolata fondant
-          400 cl. de nata
-          Maduixes
-          1 nou de mantega


Preparació:

Començarem fent la massa de les creps. Batem els ous i una vegada batuts, hi afegim els dos tipus de sucre i, sense parar de batrem, incorporem també la llet. Fet això, tamisem la farina i l'afegim mentre remenem, procurant que quedi una massa uniforme i no es facin grumolls.
Abans de muntar la crep, hem de desfer la xocolata, muntar la nata i pelar les maduixes, quan ja ho tinguem, podem començar!


En una paella, a foc mig, hi posem la mantega i la deixem desfer.  Un cop desfeta hi anem posant cullerades de la massa de les creps, procurant que el gruix no sigui excessiu, però que arribi massa a tots els costats de la paella.
Amb l'ajuda d'una espàtula anem desenganxant la crep de la paella. Es molt possible que el primer que fem, no el puguem aprofitar, però ja veureu que els següents serà més fàcil el procés.


Una vegada tinguem les creps fetes només quedarà muntar-les, nosaltres en aquest cas hem posat la xocolata a l'interior i la nata i maduixes a fora, però és pot fer de moltes maneres i amb els ingredients que més us agradin. A més, si es vol fer una crep salada, no es posa sucre a la massa i ja està!



A ningú li amarga un dolç! Així doncs, us animem a provar-ho i gaudir-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada