dijous, 5 de maig del 2016

RECEPTES PEL MARIDATGE DE CERVESES (I)

Avui al blog us presentem dues de les receptes que vàrem oferir la setmana passada al maridatge de cerveses Roi de Bermell, en què es va proposar un plat elaborat per cadascuna de les seves 3 cerveses. Les cerveses Bermell, són completament artesanes, amb un perfil propi què és donat sobretot a les matèries primeres amb les que estan elaborades, especialment l’aigua que s’utilitza, que és, des d’un bon inici del poble d’Espot (Pallars Sobirà), de la font de Riufredo. El menú maridatge va constar de quatre plats, dos dels quals us presentem a continuació.



APERITIU: TATAKI DE TONYINA AMB GELÉE DE CERVESA BERMELL "ESCRITA" I FLOCS DE CIVADA ESPECIADA

Ingredients:

. Tonyina fresca
. Gelatina neutra en làmines
. Cervesa Bermell "escrita"
. Salsa soja
. Mel
. Flocs de civada
. Pebre vermel (picant i dolç)
. Curry
. Sal d'escames
. Oli d'oliva


Preparació:

Comencem fent la gelatina en que deixem les làmines en remull durant 10 minuts en aigua a temperatura ambient. Mentrestant, en una cassoleta posem la cervesa i també la mel i la soja, la proporció serà de 1/10 de mel i soja per la cervesa. Un cop tenim la barreja feta la posem a escalfar sense que arribi a ebullició; llavors hi afegim la gelatina neutra, la quantitat per tal de què gelifiqui dependrà de la marca (normalment ja està indicat en l’envàs). Un cop hem posat la gelatina remenem fins que dissolgui, aleshores l’introduïm en un recipient i la posem a la nevera.

Continuem fent els flocs de civada. És molt senzill: dipositem els flocs en un recipient i afegim les espècies al nostre gust, també una mica de sal i al moment de servir una mica d'oli per ajudar a que les espècies s’impregnin als flocs.

Per últim doncs, ja només ens falta coure la tonyina. En el nostre cas l'hem fet a tires i l'hem cuit 10 segons per cadascun dels quatre costats.


Ja estem en disposició de muntar el plat. Primerament tallem les tires de tonyina en medallons d’un centímetre aproximadament,  amb una escama de sal cadascuna, la gelatina la posem a quadradets i per últim hi afegim una pluja fina de flocs de civada.


El tataki de tonyina anava acompanyat d’un còctel de cervesa, que també us presentem a continuació.

Ingredients per el còctel:

. Cervesa Bermell (escrita) 
. Suc de taronja
. Suc de llima
. Sucre moreno
. Maduixes

Preparació:

Per fer el còctel primer posem les copes de cava a la nevera. Mentre s'estan refredant exprimim els sucs de taronja i de llima, també tallem les maduixes a dauets petits.
Omplim la copa de cava amb cervesa a un 60% més o menys. En un recipient a part posem 3 culleres soperes de suc de taronja, una de llima i una cullereta de postres de sucre moreno i ho remenem.
Quan estigui ben remenat ho introduïm a la copa de cava amb la cervesa i finalment hi afegim una els trocets de maduixa.
Ja està llest per servir!!


PRIMER: MUSCLOS A LA CERVESA "CREU DE L'EIXOL"


Ingredients:

. 1 kg. de musclos
. 3/4 botella "creu de l'eixol"
. 3 fulles de llorer
. 1/2 llimona
. 4 alls

Preparació:

Netegem els musclos i un cop nets els posem en una olla, juntament amb les fulles de llorer, la llimona a talls d'un centímetre, els alls lleugerament xafats i la cervesa.
Un cop estigui tot dins encenem el foc a temperatura mitjana i, amb l'olla tapada, ho deixem coure 5 minuts a partir de que comenci a bullir.
Passat aquest temps, ja es pot destapar i servir els musclos en un plat fondo i una mica del mateix suquet que hagin fet.



Aquests musclos amb una cervesa "Creu de l'Eixol" és una idea senzilla, fàcil i molt bona! Anaven maridats, com no podia ser d’una altra manera, amb la mateixa cervesa “Creu de l’Eixol”.


Esperem que ho proveu, que ja veieu que és ben senzill! I sobretot que us animeu a maridar-ho amb la cervesa proposada de Roi de Bermell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada