Aquests últims dies, ha esclatat
el bon temps! Som quasi a les portes de l’estiu i la calor comença a fer acte
de presència. Així doncs, a Restaurant Palouet de Segarra, hem començat a fer
canvis en els menús i a introduir-hi plats més refrescants, que ja se sap que
en aquesta època, vénen de gust! Avui us deixem les receptes de dos d’aquests
plats de temporada, primavera – estiu, esperem que els gaudiu!
CANELONS FREDS DE TONYINA
- 400 gr. de tonyina de llauna en oli d'oliva
- 5 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot vermell
- 2 ous durs
- 6 plaques de caneló
- sal
- pebre blanc
- maionesa (el més neutra
possible)
Preparació:
En primer lloc, pelem el tomàquet
i el tallem a quadrets. Després el posem a fregir a foc molt lent durant uns 45
minuts. L’anem remenant amb una cullera de fusta, juntament amb l'oli de la
llauna de tonyina i el rectifiquem de sal i pebre.
Aquest pas és molt recomanable fer-lo
unes unes 5 hores abans, o fins i tot el
dia anterior, ja que després de fregir-lo introduïm la salsa en un colador
xinès i ho deixarem reposar sobre un recipient. Això provocarà que deixi anar
tota l'aigua al recipient i ens puguem quedar amb tota la substància que ha
quedat al colador, que és el que realment ens interessa.
A banda escalivem el pebrot, i quan estigui fet ho barregem amb l'ou dur i
la tonyina. Si ja ha passat el temps també hi introduïm la salsa de tomàquet i
ho triturem tot. Si convé, tastem la farsa i rectifiquem de sal.
Quan tenim la farsa feta la posem
a la nevera perquè tingui una textura més consistent, entretant, aprofitem
per bullir les plaques de canelons.
Ja podem enrotllar els
canelons!! Un cop fets podem presentar
el plat posant maionesa per sobre i també s'hi pot ratllar un ou dur, una mica
d'enciam també li queda força bé al plat!!
Ingredients (4 persones):
-4 alls
-8 cullerades de vinagre
-30 gr. de motlla de pa
-150 gr. d'ametlla crua
-75 cl. d'oli d'oliva
- 1 litre d'aigua
Preparació:
El primer pas d’aquesta recepta
és posar a bullir els alls per una banda i les ametlles per l'altra, quan
Fet aquest pas el que queda és
força senzill, només cal triturar tots els ingredients fins que quedi una
sopa!!!
Les quantitats d'oli, vinagre i
sal poden variar a gust del consumidor. Però heu de pensar que és una sopa que
es serveix ben freda, per tant quan més freda estigui el gust també anirà
suavitzant.
Per tal de servir aquesta sopa,
es pot fer acompanyada de gambes pelades, dauets de pernil o senzillament
d'unes gotes d'un bon oli d'oli.
Esperem que us hagin agradat
aquestes receptes, ja ho veieu, molt fàcils i refrescants!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada