dijous, 9 de juny del 2016

RECEPTES SENZILLES I REFRESCANTS. CANELONS DE TONYINA I "AJOBLANCO"

Aquests últims dies, ha esclatat el bon temps! Som quasi a les portes de l’estiu i la calor comença a fer acte de presència. Així doncs, a Restaurant Palouet de Segarra, hem començat a fer canvis en els menús i a introduir-hi plats més refrescants, que ja se sap que en aquesta època, vénen de gust! Avui us deixem les receptes de dos d’aquests plats de temporada, primavera – estiu, esperem que els gaudiu!


CANELONS FREDS DE TONYINA

Ingredients (4 persones):

- 400 gr. de tonyina de llauna en oli d'oliva

- 5 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot vermell
- 2 ous durs
- 6 plaques de caneló
- sal
- pebre blanc
- maionesa (el més neutra possible)


Preparació:

En primer lloc, pelem el tomàquet i el tallem a quadrets. Després el posem a fregir a foc molt lent durant uns 45 minuts. L’anem remenant amb una cullera de fusta, juntament amb l'oli de la llauna de tonyina i el rectifiquem de sal i pebre.
Aquest pas és molt recomanable fer-lo unes  unes 5 hores abans, o fins i tot el dia anterior, ja que després de fregir-lo introduïm la salsa en un colador xinès i ho deixarem reposar sobre un recipient. Això provocarà que deixi anar tota l'aigua al recipient i ens puguem quedar amb tota la substància que ha quedat al colador, que és el que realment ens interessa.
A banda escalivem el pebrot,  i quan estigui fet ho barregem amb l'ou dur i la tonyina. Si ja ha passat el temps també hi introduïm la salsa de tomàquet i ho triturem tot. Si convé, tastem la farsa i rectifiquem de sal.


Quan tenim la farsa feta la posem a la nevera perquè tingui una textura més consistent, entretant, aprofitem per bullir les plaques de canelons.

Ja podem enrotllar els canelons!!  Un cop fets podem presentar el plat posant maionesa per sobre i també s'hi pot ratllar un ou dur, una mica d'enciam també li queda força bé al plat!!






 “AJOBLANCO"


Ingredients (4 persones):

 -4 alls
-8 cullerades de vinagre
-30 gr. de motlla de pa

-150 gr. d'ametlla crua
-75 cl. d'oli d'oliva
- 1 litre d'aigua

Preparació:

El primer pas d’aquesta recepta és posar a bullir els alls per una banda i les ametlles per l'altra, quan
hagin bullit durant 1 minut els posem en aigua freda. D’aquesta manera provoquem  treure la picor de l'all i poder pelar les ametlles amb facilitat.




Fet aquest pas el que queda és força senzill, només cal triturar tots els ingredients fins que quedi una sopa!!!



Les quantitats d'oli, vinagre i sal poden variar a gust del consumidor. Però heu de pensar que és una sopa que es serveix ben freda, per tant quan més freda estigui el gust també anirà suavitzant.
Per tal de servir aquesta sopa, es pot fer acompanyada de gambes pelades, dauets de pernil o senzillament d'unes gotes d'un bon oli d'oli. 


Esperem que us hagin agradat aquestes receptes, ja ho veieu, molt fàcils i refrescants!
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada