dijous, 23 de març del 2017

XURRASCO AMB CREMA DE MOSTASSA A L'ANTIGA


El xurrasco, una peça extreta del costellam de la vedella, es tracta d’una carn molt saborosa. A vegades però, ens podem trobar que no quedi suficient melosa, ja que és una peça a vegades poc tendra. Avui, en aquesta recepta, us portem una manera de cuinar el xurrasco que sorprèn per la seva melositat i textura, ja que queda tendre i, per descomptat, boníssim!
Així doncs, us animem a provar aquesta deliciosa recepta de carn, amb el toc tant original que hi dóna la mostassa, i que, a més, és molt fàcil de fer!




Ingredients: (4 persones)
. 12 talls de xurrasco
. Pebre vermell dolç
. Sal
. Romaní 
. 2 caps d'all
. 2 fulles de llorer
. 1 branca de romaní
. 4 cebes mitjanes
. 4 tomàquets madurs
. 1/2 litre de vi blanc
. 1/2 litre d'oli de gira-sol
. Mostassa a l'antiga
. Nata per cuinar

Preparació:

El primer pas a fer d’aquesta recepta, és marinar el xurrasco. Per fer-ho, el posem en una cassola per posar al forn juntament amb el llorer, els caps d'all partits per la meitat i el romaní, també ho salem i hi posem pebre vermell abundant. Un cop ho tenim, ho deixem reposar durant 4 hores amb la tapa de la cassola posada.



Un cop hagi passat aquest temps afegim el vi blanc i l'oli de gira-sol a la cassola i ho posem tot al forn, el qual haurem prèviament escalfat a 125 graus. La cassola ha de continuar amb la tapa posada.

El temps de cocció és d’aproximadament 90 minuts. Quan en porti 60 minuts introduïm el tomàquet  i les cebes tallades per la meitat .




Passats els 90 minuts traiem el suc de la cassola i amb la tapa oberta ho deixem rostir a 180 graus durant uns 6 minuts aproximadament. Mentrestant el suc que hem tret de la cassola el posem en una altra olla i ho deixem reduir el foc.

Per tal d’elaborar la salsa, afegim a la reducció que hem preparat i la mostassa a l'antiga, es podrà variar la quantitat d’ingredients el podem variar segons el gust o textura ens agradi més. És important tastar la salsa i, si convé la rectifiquem de sal.

Un cop tinguem les elaboracions acabades, és moment d’emplatar. Per muntar el plat posem el xurrasco, el tomàquet, la ceba i un parell de llàgrimes de la salsa de mostassa.


En aquest cas ho hem fet amb ceba i tomàquet però existeixen totes les variacions que es vulgui! Per exemple, s’hi poden introduir altres tipus de verdura com pot ser carxofes, pebrots o espàrrecs.


Bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada