dijous, 16 de novembre de 2017

CONSERVA DE ROVELLONS EN VINAGRE

Malgrat que aquesta temporada no ha estat gaire bona pel que fa a la collita de bolets, i aquests no han abundat, des del Restaurant Palouet de Segarra, som de l'opinió que mai està de més tenir alguns bolets en conserva, per poder-ne gaudir més endavant quan ja no se'n trobin al mercat. 
Concretament en el cas del rovelló, és un bolet que, a mesura que passen els dies, perd qualitat. A més, segons el meu punt de vista, l'opció de congelar-lo o de fer-ne conserva al bany maria tampoc és massa bona, ja que no acaba de quedar del tot bé.Així que, si després d'una boletada en queda algun de sobrer, podem fer un reaprofitament que, fins i tot, pot millorar les perspectives per les quals estaven destinats els rovellons.
A continuació, us proposem una recepta de conserva de rovellons en vinagre, que fa que siguin excel·lents. Cal dir, que les mesures d'ingredients que s'hi ha de posar dependrà de la quantitat de rovellons que tinguem, per això no posarem quantitats.

 
INGREDIENTS:

- Rovellons
- Aigua mineral
- Sal (2 cullerades soperes per litre d'aigua)
- Pebre en gra (15 grans per litre d'aigua)
- Llorer (2 fulles per litre d'aigua)
- Vinagre de vi 1/4 part del recipient on guardarem els rovellons
- Oli d'oliva
PREPARACIÓ:

En una olla hi posem l'aigua (hem de contar que cobreixi els bolets), la sal, el pebre i el llorer i ho portem a ebullició.
Quan ja bulli, és tant senzill com tirar els rovellons, que tallaran una mica el bull,  i esperar que torni a bullir. Quant això passi ho deixarem fer duran un minut i mig i ja es podran retirar els bolets.
Per envasar-ho introduïm els bolets en un pot, un cop fet hi afegim 3/4 parts de l'aigua de bullir, amb tots els seus condiments, i 1/4 part del vinagre. Finalment hi afegim un raig d'oli, el qual ajudarà a conservar, i ja es pot tapar.Deixarem passar una setmana i ja estaran llestos per menjar. També poden aguantar més dies, l'únic que haurem d'estar al cas de tastar-los prèviament i escórrer una mica en aigua si tenen un excés de gust de vinagre.
Aquesta recepta la podem variar en les quantitats d'aigua i vinagre, posar uns altres condiments o fer un altre tipus de bolets. Això va al gust del consumidor.
Des de Restaurant Palouet us animem a provar d'elaborar aquesta recepta ja que els rovellons  en vinagre poden ser un aperitiu d'èxit per aquestes festes de nadal!! També poden servir de base per tal de cuinar alguna altra recepta. Tenim alguna idea que ja us portarem més endavant en aquí al blog!
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada