dijous, 30 de novembre del 2017

LLAGOSTINS A LES PEDRES DE RIU

S’acosta una època plena de celebracions i festes. Així doncs, cal estar apunt per tal realitzar uns bons àpats i, a Restaurant Palouet de Segarra, volem donar-vos alguna idea per tal de què quedeu la mar de bé davant dels vostres amics i familiars.
D’aquesta manera, us proposem una recepta ideal per un aperitiu que deixarà els vostres invitats bocabadats: llagostins cuits a les pedres de riu.




Ingredients:

- 4 llagostins
- Fulles romaní
- Oli d'oliva suau
- 1/2 dent d'all
- Sal normal i sal amb escames
- Conyac


Preparació:

Per fer aquesta recepta, el primer que hem de fer serà tant senzill com anar a buscar uns còdols de riu, netejar-los i posar-los en una terrina de fang de fer crema catalana.
Mentre posem al forn les pedres dins la terrina a 180 graus, pelarem i netejarem els llagostins. Reservarem els caps per elaborar la salsa.
Per tal de procedir a fer la salsa, posarem un raig d'oli d'oliva amb l'all laminat a una paella a foc mig. Acte seguit exprimirem el suc del cap del llagostí i el corregirem de sal. Passat mig minut hi afegirem un rajolí de conyac, deixarem que s'evapori l'alcohol i ja tindrem la salsa feta.
Quan les terrines hagin estat al forn durant aproximadament uns 20 minuts ja es podran retirar. És important que aneu en compte de no cremar-vos! Poseu un tovalló de paper damunt d'un plat i a sobre d’aquest, la terrina.



Per muntar el plat, tirarem un raig d'oli damunt les pedres (per tal de què no s'enganxi el llagostí a la pedra) i acte seguit hi afegirem unes fulles de romaní. Només quedarà posar el llagostí cru, la salsa que ja tenim preparada per damunt i unes escames de sal. Fet tot això ja ho podem portar a taula.



La principal gràcia d'aquest plat es que cada comensal s’acabi de coure els llagostins al seu gust, damunt del llit de còdols de riu.




Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada