S’acosta una època
plena de celebracions i festes. Així doncs, cal estar apunt per tal realitzar
uns bons àpats i, a Restaurant Palouet de Segarra, volem donar-vos alguna idea
per tal de què quedeu la mar de bé davant dels vostres amics i familiars.
D’aquesta manera,
us proposem una recepta ideal per un aperitiu que deixarà els vostres invitats
bocabadats: llagostins cuits a les pedres de riu.
- 4 llagostins
- Fulles romaní
- Oli d'oliva suau
- 1/2 dent d'all
- Sal normal i sal
amb escames
- Conyac
Preparació:
Per fer aquesta
recepta, el primer que hem de fer serà tant senzill com anar a buscar uns
còdols de riu, netejar-los i posar-los en una terrina de fang de fer crema
catalana.
Mentre posem al
forn les pedres dins la terrina a 180 graus, pelarem i netejarem els
llagostins. Reservarem els caps per elaborar la salsa.
Per tal de procedir
a fer la salsa, posarem un raig d'oli d'oliva amb l'all laminat a una paella a
foc mig. Acte seguit exprimirem el suc del cap del llagostí i el corregirem de sal. Passat mig minut hi afegirem un
rajolí de conyac, deixarem que s'evapori l'alcohol i ja tindrem la salsa feta.
Quan les terrines hagin
estat al forn durant aproximadament uns 20 minuts ja es podran retirar. És
important que aneu en compte de no cremar-vos! Poseu un tovalló de paper damunt
d'un plat i a sobre d’aquest, la terrina.
Per muntar el plat,
tirarem un raig d'oli damunt les pedres (per tal de què no s'enganxi el
llagostí a la pedra) i acte seguit hi afegirem unes fulles de romaní. Només
quedarà posar el llagostí cru, la salsa que ja tenim preparada per damunt i
unes escames de sal. Fet tot això ja ho podem portar a taula.
La principal gràcia
d'aquest plat es que cada comensal s’acabi de coure els llagostins al seu gust,
damunt del llit de còdols de riu.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada