dijous, 15 de març del 2018

GAROINES AL CAVA


En aquesta ocasió, us portem una recepta que poca presentació necessita.
Simplement, un plat deliciós, fàcil d’elaborar i que a més, resulta molt còmode pel fet que es pot tenir preparat des del dia anterior i a l’hora de servir-lo, amb un moment ho tindrem enllestit!
Així doncs, sense més preàmbuls, donem pas a aquesta exquisida recepta. Us animem a provar-la!

Ingredients:
10 garoines
150 gr de mantega
½ ceba mitjana
150 cl de cava
100 gr de nata per cuinar
½ cullera sopera de farina
1 raig de conyac





Preparació:
Primer que res, ens disposem a obrir les garoines per la banda de la “boca”, amb un ganivet. Una vegada obertes, en traurem tota la part del corall, és a dir, la part de color vermellós, i ho reservarem.
Per altra banda, traiem i reservem també l’aigua restant i la part més fosca.
Fet això, la closca de les garoines ens quedarà completament buida i procedirem a netejar-la bé de l’interior. Un cop tinguem les closques completament netes, hi posem un raig de conyac i ho introduïm 10 minuts al forn, que tindrem escalfat a 180ºC. Fer aquest pas ens donarà un toc especial al plat, ja que l’aromatitzarà.



A continuació tallem la ceba a quadradets molt fins. Una vegada tallada, desfarem la mantega en una paella i hi sofregirem la ceba. Quan estigui cuita, hi afegim la part del corall de la garoina que hem reservat prèviament. Ho saltejarem durant aproximadament un minut. Tot seguit hi afegim el cava. Tal com hem dit, per 10 garoines, s’hi posa 150 cl de cava.
Quan el cava que hem posat hagi reduït, procedirem a fer-hi una mena de beixamel amb la nata i la farina. Cal apuntar que ens interessa que aquesta barreja sigui més aviat de textura tirant cap a líquida, i no pas gaire espessa. De totes maneres, això és un aspecte que també serà sempre al gust del consumidor!
Quan tinguem la textura desitjada hi tirem l’aigua de la pròpia garoina que prèviament hem reservat. En aquest procés haurem d’anar amb molt de compte! L’aigua de la garoina està barrejada amb la part més fosca del producte i aquesta part és terrosa. Per tant, haurem de tenir cura que només hi tirem l’aigua! A més a més, aquesta aigua serà salada, així que és molt possible que no ens calgui posar-hi més sal. De totes maneres, arribats en aquest punt de la recepta, ho tastem i, si és necessari ho rectifiquem de sal.



I ja ho tenim tot llest per farcir les closques. Una vegada fet aquest pas ho podem guardar refrigerat. Al moment de servir, només cal que ho posem al forn, prèviament escalfat a 180ºC uns 2 o 3 minuts i ho tindrem a punt per llepar-nos els dits!
Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada