dijous, 7 de juny de 2018

DE PALOUET AL CASTRUM ROMÀ DE PUIG CASTELLARCom que ja fa unes quantes setmanes que no us proposem cap ruta per la Segarra i concretament pels voltants de Palouet... aquí us en deixem una!

Comença des de Palouet i apta per fer a peu o en btt, per a tots els nivells i passant per varis punts d’interès, dels quals volem destacar el Castrum romà de Puig Castellar. Un castrum era un campament militar fortificat, les ruïnes del qual es conserven en aquest punt de la Segarra i són interessants de visitar.
Com ja hem comentat és una ruta que surt del poble de Palouet i que arriba dins al poblat romà de Puig Castellar - Biosca. Un antic castell romà, castrum, datat del segle II aC, que feia funcions de vigilància de la part nordest de la Iesso romana, mentres es construía la ciutat antiga de Iesso (Guissona). Es troba situat a dalt d'un turó des d’on podrem gaudir de vistes espectaculars sobre la Vall del Riu Llobregós. S'hi pot distingir una cisterna amb una capacitat aproximada de 30.000 litres i excavada a la roca, el cinturó base de l'antiga muralla sud, fonaments de cases i molt més.
Per arribar-hi, sortirem des de Palouet en direcció Massoteres per la carretera, després de 400 metres, trencarem a la dreta i continuarem en descens per anar a trobar el riu Llobregós, on només hi ha un pontet, per travessar-lo, curiosament a l'esquerra trobem en ruïnes l'antiga masia de Bon Pas, continuarem pel camí principal resseguint el track fins arribar a les ruïnes de Puig Castellar.
Com que l’anada no és gaire llarga (exactament 7,44 km), es pot tornar cap a Palouet, des d’on hem començat, sense cap problema. L’ascensió acumulada (només de l’anada) és de 139 metres, així que, ja veieu que és d’un nivell fàcil i apta per a tothom!

Us animem a fer-la i, per tal de què us pugueu fer una idea del que hi trobareu, us mostrem la ruta per wikiloc i unes imatges de 360 graus!
Powered by WikilocCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada