divendres, 29 de juny de 2018

AMANIDA D'ALVOCAT AMB GULES



Ja entrats a l’estiu, el que ve més de gust són plats fresquets i lleugers! Així doncs, aquesta setmana us presentem una amanida ben refrescant, però diferent a les clàssiques i tradicionals amanides!

Ingredients: (per cada ració individual d’amanida)

30 gr. de gules
- 1/2 alvocat
- 1/2 tomàquet madur
- Uns brots d'enciam i canonges (en el seu defecte es pot utilitzar enciam normal)
- Oli d'oliva suau
- Vinagre de vi
- 1 cullera de cafè de mel
- Sal
- Llimona

Preparació:

Per començar aquesta recepta pelarem l'alvocat i el tallarem a dauets, després hi posarem una mica de sal i també exprimirem llimona (la quantitat anirà al gust del consumidor). Això ho reservarem mentre fem la resta d'amanida, d’aquesta manera s'anirà marinant.



Per tal de fer la salsa posarem en un recipient 3/4 part de l'oli 1/4 part de vinagre i la cullera de mel. Remenarem fins que quedi ben emulsionat. Penseu que en aquest cas la quantitat de salsa és per fer una amanida individual, per tant haurem de multiplicar les quantitats si en volem fer més racions.



Per acabar traurem les llavors del tomàquet i el tallarem a daus, també hi afegirem els brots d'enciam i els canonges. Ho amanirem lleugerament amb oli i una mica de sal.

Per tal de muntar el plat posarem en la base l'enciam i el tomàquet. Seguidament hi introduirem l'alvocat, al qual també hi posarem una mica de salsa que hem fet anteriorment. Finalment hi afegirem les gules, on acabarem de gastar la salsa.




Es aconsellable que es faci el muntatge de l'amanida moments abans de servir sinó pot quedar una mica oxidada i pansida.

En el nostre cas ho hem muntat en un motlle; però és pot muntar en un bol, en un plat o on ens sembli millor.

Tal com veieu, és una recepta senzillíssima, que ens anirà perfecte pels àpats del calorós estiu!

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada