dilluns, 5 de novembre del 2018

REMENAT DE BOLETS


Aquest any els amants dels bolets estem d’enhorabona, ja que enguany els boscos se n’han omplert! Va arribar la tardor (o fins i tot abans), i els nostres proveïdors d’aquest gran producte ens van començar a portar caixes plenes de diferents tipus de bolets: camagrocs, llenegues, rovellons... I al restaurant Palouet de Segarra encantats, ja que no ens en cansem, sinó al contrari! I és que a la cuina, en quan rebem els bolets, ja pensem diferents receptes per crear plats i servir-los als nostres comensals.



Fins i tot, hem dissenyat un menú degustació de bolets, del qual en formen part vuit plats on diferents tipus de bolets són l’ingredient principal: irlandès de ceps i foie, croquetes de ceps, gules de muntanya (camagrocs), camagrocs arrebossats al curri, remenat de bolets, rossinyols amb crema de formatge blau, llenegues amb llagostins confitades a baixa temperatura i llauna de rovellons amb botifarra de tupina.



És un d’aquests plats que formen part del nostre menú degustació de bolets el que avui us presentem i us en portem la recepta. Es tracta del remenat de bolets. Al restaurant ara mateix el servim de camagrocs, però es pot fer amb el tipus de bolet que més us agradi, al vostre gust!


Ingredients: (2 persones)

. 40 gr. de bolets (qualsevol tipus de bolet)
. 1 ou
. 25 gr. de nata líquida
. Oli d'oliva suau
. All
. Julivert
. Sal


Preparació:

El primer que farem serà netejar els bolets i laminar l’all. Seguidament, un cop els tinguem nets, posarem l’oli d’oliva una paella hi posarem per saltejar-los a foc mig. Acte seguit hi afegirem els bolets i l'all i ho salarem lleugerament.

Mentrestant es van coent els bolets aprofitarem per anar batent l'ou. Quan estiguin ja quasi cuits hi afegirem l'ou batut i ho remenarem amb una cullera de fusta durant aproximadament 20 segons.
Passat aquest temps traurem la paella del foc i introduirem la nata sense parar de remenar amb la cullera de fusta. En aquest moment també ho tastarem i rectificarem de sal.



Fet tot això estem en disposició de servir-ho. Si veiem que el remenat s'ha refredat el podem escalfar a la paella una estoneta (no ens interessa que facin grumolls).
Ja el podrem servir, només caldrà afegir una mica de julivert picat.

Bon profit!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada